Responsibility & Quality for A F&B Manager

 

Responsibilities for Food and Beverage Manager:

·         Reporting to G.M. or E.A.M.

·         Regular Board meeting attending with all H.O.D.s with G.M.

·         Design attractive menus for F& B outlets.

·         Develop a relationship with regular customers in Hotel.

·         Follow food and safety regulations of a hotel.

·         Ordered food supplies from the kitchen on time for walking customers & hotel guests.

·         Ensure that customers are satisfied with food and service in his hotel.

·         Assist with marketing events in food service outlets by different kind of food festival & promotions.

·         Create restaurant policies for a hotel.

·         Staff recruitment & Staff dismiss work with H.R.

 

দায়িত্ব:

 
·         জিএমকে প্রতিবেদন করা বা ..এম.
·         জি.এম. সহ সকল এইচ..ডি. সহ নিয়মিত বোর্ডের সভায় অংশ নেওয়া
·         এফ এবং বি আউটলেটগুলির জন্য আকর্ষণীয় মেনুগুলি ডিজাইন করুন।
·         হোটেলগুলিতে নিয়মিত গ্রাহকদের সাথে সম্পর্ক গড়ে তোলা।
·         একটি হোটেলের খাবার এবং সুরক্ষা সংক্রান্ত আইন অনুসরণ করুন।
·         Walking গ্রাহকরা এবং হোটেল অতিথির জন্য হাঁটার জন্য সময়মতো রান্নাঘর থেকে খাবার সরবরাহ করার আদেশ দেওয়া হয়েছে।
·         Customers নিশ্চিত করুন যে গ্রাহকরা তার হোটেলে খাবার এবং পরিষেবা নিয়ে সন্তুষ্ট আছেন।
·         Service বিভিন্ন ধরণের খাদ্য উত্সব এবং প্রচার দ্বারা খাদ্য পরিষেবা আউটলেটগুলিতে বিপণনের ইভেন্টগুলিতে সহায়তা করুন।
·         একটি হোটেলের রেস্তোঁরা নীতি তৈরি করুন।
·         কর্মী নিয়োগ  স্টাফ এইচআর.

 

 

Qualifications & Quality for Food and Beverage Manager

·         Culinary degree is preferred but not necessary, because culinary education was not published earlier like in this modern time.   

·         Great organizational skills is necessary for becoming a F&B Manager

·         Ability to forecast how much food is needed with Executive Chef.

·         Ability to delegate tasks.

·         Great leadership abilities to lead a hotel F&B team. Because he is the Head of the Department of F&B Service Staff.  

·         Deep knowledge of the food & Beverage industry.

·         Customer oriented mindset.

·         Ability to communicate with all levels of staff in hotel.

·         Ability to create reports to give to hire authority in Hotel, like E.A.M. or G.M. or M.D.

 


যোগ্যতা এবং গুণমান:

রন্ধনসম্পর্কীয় ডিগ্রি পছন্দ করা হয় তবে প্রয়োজনীয় নয়, কারণ রন্ধনসম্পর্কীয় শিক্ষা এই আধুনিক সময়ের মতো আগে প্রকাশিত হয়নি।
F&B পরিচালক হওয়ার জন্য দুর্দান্ত সাংগঠনিক দক্ষতা প্রয়োজনীয়
এক্সিকিউটিভ শেফের সাথে কতটা খাবার প্রয়োজন তা পূর্বাভাস দেওয়ার ক্ষমতা।
Deleg কার্যগুলি অর্পণ করার ক্ষমতা।
একটি হোটেল F&B দলের নেতৃত্ব দেওয়ার জন্য দুর্দান্ত নেতৃত্বের ক্ষমতা। কারণ তিনি এফ অ্যান্ড বি পরিষেবা কর্মীদের বিভাগের প্রধান।
খাদ্য  পানীয় শিল্পের গভীর জ্ঞান।
গ্রাহকমুখী মানসিকতা।
হোটেলের সকল স্তরের কর্মীদের সাথে যোগাযোগের ক্ষমতা।
E.A.M. এর মতো হোটেলে কর্তৃপক্ষ ভাড়া দেওয়ার জন্য প্রতিবেদন তৈরির ক্ষমতা বা জি.এম. বা এম.ডি.

 


Comments

Popular posts from this blog

Job of a Waiter

A F&B Supervisor JOB Responsibility